'VIA FC TWENTE EN AZ KOM JE NIET MAKKELIJK IN NEDERLANDSE TOP, WAAR IK WIL SPELEN'

Thomas Beelen maakt de laatste jaren een razendsnelle ontwikkeling door. De verdediger maakte indruk bij PEC Zwolle onder leiding van Dick Schreuder en hierdoor kon hij rekenen op interesse van meerdere grote Nederlandse clubs. 

Beelen moest het bij PEC Zwolle O21 regelmatig doen met een plek op de reservebank en de moed zakte hem in de schoenen "Toen dacht ik wel heel even: Dit gaat 'm waarschijnlijk niet meer worden. Uit gesprekken met de club bleek dat ze een niet al te hoge pet op hadden van me. Mentaal gezien was dit de moeilijkste periode in mijn carrière", aldus Beelen in gesprek met Voetbal International

Anderhalf jaar later kon Beelen rekenen op interesse van Feyenoord, PSV, FC Twente en AZ, nadat hij niet meer uit het elftal van Dick Schreuder was weg te denken. "FC Twente en AZ meldden zich eerst. Mooie clubs, allebei en misschien wel een logische stap na Zwolle.", begint de Feyenoorder. "Maar toen PSV kwam en mijn agent Orlando Engelaar me vertelde dat óók Feyenoord interesse toonde, had ik al besloten dat ik naar een van die clubs zou gaan. Via Twente en AZ kom je niet makkelijk terecht in de Nederlandse top en dat was wel waar ik graag wilde spelen. Als je kijkt waar ik vandaan kom, kan ik niet níét naar de top gaan."

Beelen vertelt dat hij echt wakker heeft gelegen van de beslissing die hij moest maken. "Uiteindelijk gaf Feyenoord me het beste gevoel, omdat ik dacht dat ik er veel zou kunnen leren en er ook goed paste", aldus de verdediger, die al mooie wedstrijden heeft gespeeld tegen Celtic, AS Roma, PSV, Ajax en er lonkt ook speeltijd in de bekerfinale. "Maar als het aan mij ligt ook nog maar het begin."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom:

2024-04-17T07:32:42Z dg43tfdfdgfd